PVV Haaglanden

Improvisation To Contemporary

Tips voor effectief creditcardgebruik

Maak je geen zorgen, dit is niet een ander verhaal over hoe je een creditcard moet gebruiken binnen je inkomensgrenzen. Dit is ook geen gids over hoe u uw financiën niet moet overbelasten door uw creditcards te sparen alsof er geen morgen is. Een zeker niveau van financiële voorzichtigheid wordt verondersteld door de kaartgebruiker. Wat is dan precies het thema van dit artikel?

Welnu, dit artikel gaat over hoe u uw creditcard het meest effectief of efficiënt kunt gebruiken. Met andere woorden hoe u het meeste uit uw creditcard kunt halen – ZONDER kosten te betalen. Ik herhaal, ZONDER enige kosten te betalen. Ben ook inclusief enkele praktische tips die zijn opgedaan door het gebruik van meerdere creditcards door de jaren heen.

Eerst en vooral, beschouw uw creditcard NOOIT als een financieringsmechanisme. Gebruik het alleen voor bedieningsgemak en “float” -genot. Met float bedoel ik “gratis geld”. Wat bedoel ik nu met gratis geld. Laat me het bij wijze van voorbeeld uitleggen. Stel dat u een lcd-tv wilt kopen voor Rs 50.000. In het algemeen heb je twee opties. Betaal eerst vooraf contant of met een pinpas. Ten tweede, voer uw betaling uit met een creditcard. Vergeet niet dat u geen creditcard mag gebruiken als u niet de Rs 50.000 heeft die nodig is om de lcd-tv te kopen. Veeg niet over de kaart zonder na te denken over hoe u de creditcardmaatschappij terugbetaalt. Dat is het recept voor een ramp. Ervan uitgaande dat u de Rs 50.000 op uw spaarbankrekening heeft staan, moet u kiezen tussen swipen met de bankpas of creditcard. Als u de debetkaart veegt, wordt er direct een debet op uw rekening afgeschreven en wordt het saldo op uw spaarbankrekening met Rs 50.000 verlaagd. Als u echter met de creditcard veegt, hoeft u pas na 20 tot 50 dagen te betalen, afhankelijk van de factuurdatum en de datum. Zo geniet u voor deze tussenperiode kosteloos van het geld. Dit is wat ik “gratis geld” zal noemen.

Creditcard

Houd de vervaldatum bij, namelijk de datum waarop de uitstaande creditcards Nederland moet worden afbetaald om kosten voor te late betaling en rentekosten te voorkomen. Betaal altijd een paar dagen voor de vervaldatum. Als u met een cheque betaalt, moet u rekening houden met de opruimtijd. Geef de uitgever van de creditcard in feite geen kans om te beweren dat uw betaling is ontvangen na de vervaldatum. U kunt online nagaan om te de winkels welke American Express accepteren te bekijken.

Houd ook de factuurdatum bij, de datum waarop elke maand de uitgever van de creditcard uw factuur genereert. Hoe zal het precies helpen om de factuurdatum te kennen? Laten we aannemen dat u meerdere creditcards heeft, elk met verschillende factureringsdatums. Gebruik de creditcard waar de factuurdatum zojuist is verdwenen. Dit zorgt ervoor dat u een maximale rentevrije periode geniet. U hebt bijvoorbeeld een ICICI Bank-creditcard met factuurdatum 9 van elke maand en vervaldatum 30 van dezelfde maand. U heeft ook een HSBC-creditcard met factuurdatum 19 van elke maand en vervaldatum 10 van volgende maand. Dus als u op 15 juli een creditcard moet gebruiken, is het raadzaam om de creditcard te gebruiken waar de factuurdatum net is verstreken. Gebruik dus de ICICI Bank-creditcard en geniet van een renteloze kredietperiode van 46 dagen (van 15 juli tot 30 augustus). Als u in plaats daarvan HSBC-kaart veegt.

Uitleg over de creditcard