PVV Haaglanden

Improvisation To Contemporary

Is crypto -financiering verpest?

Ondanks de positieve ontwikkelingen op het gebied van wettelijke niveaus, kan crypto -financiering het risico lopen te scheuren. Er zijn verschillende redenen. Ten eerste is het crypto -ecosysteem niet stabiel. Het bestaat uit niet -gereguleerde dienstverleners en de prijzen van cryptocurrencies zijn extreem volatiel. Bovendien kunnen beleggers worden opgezogen in manipulatieve oplichting.

Ten tweede zou de verdamping van de liquiditeit in de traditionele financiële sector kunnen overlopen in de crypto -financiële markt. Deze risico’s zijn echter grotendeels niet te kwantificeren. Bovendien is de markt nog steeds erg jong.

Ten derde kan de afwezigheid van toezicht van het regelgeving leiden tot een gebrek aan transparantie. Dit is een probleem voor zowel beleggers als platforms. Daarom moeten regelgevers strikte transparantie -eisen vereisen. Bovendien moeten ze ook gedragsnormen voor operators vaststellen.

Ten slotte is er een gebrek aan begrip onder het grote publiek over de risico’s die verband houden met crypto -activa. Beleggers worden vaak naar extreme volatiliteit gelokt. Dit, gecombineerd met het gebrek aan transparantie, kan leiden tot manipulatie.

Hoewel sommige mensen de waardeschommelingen van cryptocurrencies niet vertrouwen, zien anderen ze als een manier om een financiële oplossing te bieden voor mensen die geen toegang hebben tot conventionele financiële diensten. Bijgevolg worden ze miljarden dollars toegewezen aan crypto -bankproducten.

Sommige landen hebben het gebruik van cryptoassets verboden. Vietnam, Egypte, Marokko, Algerije, Turkije en Nepal hebben bijvoorbeeld allemaal het gebruik van cryptoassets verboden.

Naast deze verboden hebben sommige crypto -bedrijven de regering gelobbyd voor meer regelgeving beste app voor crypto. In de eerste negen maanden van 2021 besteedden de bedrijven in totaal USD 5 miljoen aan wetgevende campagnes.